بررسی قابلیت¬های مربوط به مدیریت سمعک
• قبل از انتخاب سمعک، نوع و اندازه¬ای را که متناسب فروش سمعک شماست مشخص نمایید.
• ارزیابی واکنش بیمار نسبت به اندازه سمعک. (توجه به واکنش بیمار نسبت به تغییر باتری یا روشن و خاموش شدن سمعک، علاقه بیمار به سمعک و میزان آگاهی نسبت به آن. بطور کلی عدم موفقیت اولیه بدان معنا نیست که بیمار قادر به استفاده مطلوب از آن نیست).
7-1-8: سن
سن (بزرگسالی یا طفولیت) نقش مستقیمی در زمان استفاده از سمعک ندارد. هر چند، این پارامتر می-تواند فاکتورهای دیگری را نظیر مشکلات مهارتی، نیازهای شنوایی و اختلال شنوایی تحت تاثیر قرار دهد و بدین ترتیب بصورت غیرمستقیم فرد استفاده کننده از سمعک را متاثر خودش می¬سازد. در میانبزرگسالانی که از سمعک استفاده می¬نمایند، استفاده در میان سالخوردگان بیشتر از جوان¬¬ترهاست. هر چند تعدادی از مطالعات (Brooks, 1981) به هیچ رابطه¬ای بین سن و استفاده از سمعک اشاره نکرده-اند. اما در بخشی از مطالعات نیز اشاره شده است که با پیشرفت سن، استفاده از سمعک نیز متداول¬تر می¬گردد. افراد ناشنوا، معمولاً قادر به بررسی بیش از یک مشکل در زمان معین نمی¬باشند. این موضوع قابل درک اما تاسف آور است، زیرا برقراری ارتباط بیشتر با آنها، آنها را قادر می¬سازد تا مشکلات خود را بهتر پردازش نمایند. افراد جوان¬تر، زمانی که برای نخستین بار سمعک¬هایشان را تحویل می¬گیرند (مانند زیر 70 سال)، بطور منظم¬تری از آنها استفاده می¬نمایند. Brooks پیشنهاد می¬کند که با افزایش سن ( مانند بالای 80 سال) یادگیری وظایف جدید برای استفاده و عملکرد سمعک¬ها توسط کاربر دشوارتر می-باشد. در حالی که اگر همین افراد در سنین پایین¬تر از این وسیله استفاده کرده باشند در سن بالا به راحتی قادر به استفاده از آن می¬باشند. همچنین چنانچه سمعک¬ها از تکنولوژی بالایی برخوردار باشند افراد کم سن نسبت به آن رغبت بیشتری نشان خواهند داد. اگر چه استفاده¬کنندگان از سمعک اکثراً سالخورده هستند، اما بسیاری از افرار کم¬شنوای بدون سمعک با سن کمتر از 55 سال نسبت به بالای 55 سال زیاد می¬باشند.
8-1-8: شخصیت
خصوصیات شخصیتی، نقش موثری در پذیرش سمعک و برخورداری از مزایای آن خواهد داشت. مطالعات متعددی نشان داده¬اند که شخصیت همچنین می¬تواند بر پذیرش درجه معلولیتی که از سوی افراد گزارش می¬شود تاثیرگذار باشد.
مکان کنترل: بیمارانی که احساس می¬کنند قادر به کنترل چیزهایی که برایشان اتفاق افتاده می¬باشند (مانند یک مکان کنترل داخلی) نسبت به آنهایی که تنها فکر می¬کنند برای آنها اتفاقی افتاده است (مانند یک مکان کنترل خاجی) احتمالاً استفاده بیشتری از سمعک را نشان می¬دهند. یک مکان کنترل خارجی به عنوان درماندگی آموخته شده تعبیر می¬شود. این اصطلاح عقیده برخی از بیماران را که نمی¬توانند به طور مثبت شرایط محیطشان را بدون موضوع عملکردشان تحت تاثیر قرار دهند، بازتاب می¬نماید و بنابراین هیچ نقطه نظری در خصوص انجام کار وجود نخواهد داشت. مشاوره برای چنین بیمارانی می¬بایست در جهت کمک به درک آنها بر تغییر شرایط خود به سمت جنبه¬های مثبت صورت پذیرد. آنهایی که معتقدند زندگیشان توسط دیگران کنترل می¬گردد، به صداهای بلند حساسیت بیشتری نشان می¬دهند، خواه دارای سمعک باشند و خواه سمعک نداشته باشند.
منبع :
https://tehransafir.com/%d9%82%db%8c%d9%85%d8%aa-%d8%b3%d9%85%d8%b9%da%a9/